MALTEPE, ÇINAR SOCIAL CENTER:
NEIGHBORHOOD HOUSE, ALZHEIMER'S HOUSE & KINDERGARTEN

17190_imaj1(1).jpg

The starting point of the design is the independent but related functioning of 3 different programs specified in the competition specifications. Each of these three programs are programs with their own social dynamics, users and restrictions, and their integration into the existing social life of the neighborhood will be quite different from each other. While the proposal connects the Alzheimer's House and Neighborhood House, located at two different ends of the land, with a social terrace, the urban circulation coming from two different planes, while shaping the two ends of the land located at different levels with an urban pass. The Kindergarten space is retracted from this intermediate axis and arranged in a partially sheltered position around the inner courtyard it forms. This inner courtyard that has been created carries this green trace inside the building by integrating with the small green islets in the surrounding and the greenery of the urban void next to it.

 
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
 
MALTEPE, ÇINAR SOCIAL CENTER: NEIGHBORHOOD HOUSE, ALZHEIMER'S HOUSE & KINDERGARTEN
Competition Project - 1st Prize
İstanbul, Turkey, 2021

Client: İstanbul Metropolitan Municipality

Function: Cultural / Social / Education

Design Team: Ziya İmren, Tamara Nazari İmren, Derin İnan, Başak Uçar, Onur Yüncü

Contributors: Çağrım Koçer, Elif Ezgi Öztürk, Kübra Sönmez Yalçınkaya, Müge Güreş

Area: 5.500 m²

Services: Design

Status: Design

Consultants: Özgür Yüncü (Structural Design)